Infoavond Openbaar Onderzoek en Bezwaren indienen  Ventilus – Woensdag 27/9/2023

Infoavond Openbaar Onderzoek en Bezwaren indienen Ventilus – Woensdag 27/9/2023

Het is nu het moment om uw bezwaren in te dienen!

We willen u graag uitnodigen voor een belangrijke informatieavond georganiseerd door BLE403 in samenwerking met de gemeenten, met betrekking tot het “GRUP Ventilus” en het lopende openbaar onderzoek. Dit is een belangrijke stap in het proces. We richten ons tot de inwoners van de gemeenten Ardooie, Wingene, Lichtervelde, Oostkamp en Torhout

Het is nu het moment om, door middel van uw persoonlijke bezwaren, te vermijden dat Ventilus binnenkort uw gezondheid en uw leef- en werk omgeving veel schade toebrengt!

Hieronder vindt u alle details voor de infoavond en extra zitdagen voor het opmaken van bezwaren.

Infoavond

Datum: Woensdag 27 september 2023
Tijd: Infoavond om 20:00 uur – vanaf 18:00 uur hulp bij opmaak bezwaren
Locatie: OC De Schouw te Lichtervelde
Adres: Tweelindenstraat (GPS-locatie)
Programma van de infoavond:

  1. Wat is GRUP Ventilus? We leggen uit wat het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) Ventilus inhoudt en waarom de impact ervan is op onze regio.
  2. Stand van zaken procedure Tijdens deze sessie krijgt u inzicht in de huidige status van de procedure. We bespreken de verschillende stappen in het besluitvormingsproces en wat u kunt verwachten in de komende maanden.
  3. Standpunt gemeentes U hoort over het standpunt van de gemeentes met betrekking tot GRUP Ventilus. We willen graag inzicht geven in hoe onze lokale overheden dit project beoordelen.
  4. Mogelijkheden bezwaren? Bezwaren indienen is een cruciale stap in dit proces. We geven uitgebreide informatie over wat het belang is van de bezwaren, hoe u bezwaren kunt indienen, welke argumenten u kunt gebruiken en wat de mogelijke gevolgen zijn van dit plan op ons dagelijks leven.

Hulp bij opmaak bezwaarschriften

Vanaf 18:00 uur bieden we doorlopend hulp aan bij het opmaken van bezwaarschriften. Onze deskundigen zullen beschikbaar zijn om u te begeleiden bij het indienen van uw persoonlijk bezwaar. Dit is een uitstekende gelegenheid om uw vragen te stellen en samen met anderen aan uw bezwaarschrift te werken. Heeft u specifieke vragen over de technische aspecten van GRUP Ventilus, de gevolgen voor het milieu, of andere onderwerpen? Tijdens de ganse avond staan onze mensen tot uw beschikking om uw vragen te beantwoorden.

Bij het indienen van bezwaren is het belangrijk dat u uw persoonlijk standpunt goed onderbouwt. We raden u aan om alle beschikbare informatie te raadplegen en te overleggen met experts en buurtgenoten.
Extra zitdagen
Voor wie er niet bij kan zijn, helpen we u graag op onderstaande locaties bij het opmaken van uw persoonlijk bezwaar.

  • zaterdag 7/10 :  9u – 16 u  te Ardooie bij Hendrik Vandeweghe, Hellestraat 26
  • woensdag 11/10 :  14u-21 u  te Zwevezele bij Tuinmachines Wallecan, Sprietstraat 16
  • zaterdag 14/10 :  13u–16 u te Torhout  in loods Leen Dedeene, Korenbloemstraat 100

Infomomenten dienst omgeving
Meer info is ook terug te vinden op de vernieuwde site van dienst Omgeving https://www.vlaanderen.be/gewestelijk-ruimtelijk-uitvoeringsplan-ventilus. Naast ons infomoment organiseert dienst Omgeving ook meerdere infomomenten, waarover meer toelichting werd gegeven in onze vorige nieuwsbrief.  Inschrijven is hiervoor verplicht en dit kan via deze link. Ga hier zeker naartoe en stel uw vragen over het project en de impact ervan op uw gezin en/of bedrijf en omgeving.

Raamaffiche

We vragen u vriendelijk om onze raamaffiche, die binnenkort bij jullie in de bus valt, op te hangen, zodat iedereen in uw buurt op de hoogte is van de mogelijke impact van dit project. Samen kunnen we ervoor zorgen dat uw stem wordt gehoord.

We hopen u in grote getale te mogen verwelkomen op de infoavond en de hulp bij bezwaaropmaak. Uw betrokkenheid en inbreng zijn van onschatbare waarde voor de gezondheid van ons en onze kinderen en de toekomst van ons leefmilieu.

Geef een antwoord