Burgerplatform Leefbaar E403 blikt erg tevreden terug op een succesvol ribbetjesfestijn.

Burgerplatform Leefbaar E403 blikt erg tevreden terug op een succesvol ribbetjesfestijn.

Uit Het Nieuwsblad 22/11/2022
Burgerplatform Leefbaar E403 blikt erg tevreden terug op een succesvol ribbetjesfestijn. Dank je wel aan iedereen! We brengen binnenkort meer nieuws hoe onze acties verder zullen verlopen. Eén ding staat vast : “SAMEN STAAN WE STERK!”
Abonneer u op onze nieuwsbrief https://burgerplatformleefbaare403.be/nieuwsbrief/ 
“We hebben al een mooie oorlogskas”: burgerplatform tegen Ventilus-project verkoopt recordaantal pakketten met Ribbetjesfestijn
Op zaterdag 19 november vond het ribbetjesfestijn plaats van burgerplatform Leefbaar E403. De inwoners van onder meer Torhout en Lichtervelde stelden maar liefst 2.000 pakketten samen die ze nadien aan huis brachten. De opbrengst van de actie zullen ze gebruiken om eventuele juridische procedures tijdens het Ventilus-project te kunnen betalen.
In 2019 vond een eerste eetfestijn plaats. Toen werd er een barbecue georganiseerd voor 900 personen. Nadien was het een uitdaging om een goede locatie te vinden maar werd het feest vooral belemmerd door de coronacrisis.
“In 2020 hebben we niets kunnen doen, vorig jaar hebben we voor het eerst een ‘ribbetjesfestijn at home’ georganiseerd. Toen verkochten we zo’n 1.600 stukken. Zaterdag overtroffen we dat resultaat met maar liefst 2.000 verkochte pakketten”, vertelt Heidi Deleu van Leefbaar E403.
Die pakketten bestaan onder meer uit ribbetjes, groenten en een dessert van diverse sponsors. Daarnaast verwerft het burgerplatform ook nog aparte financiële steun. De opbrengst van de actie is nog niet gekend. “Een exact bedrag gaan we ook niet vermelden. Maar we hebben in de drie jaar dat we ons als burgers verenigen al heel wat centen verzameld. De vzw heeft ondertussen een mooie oorlogskas. Indien we die niet nodig hebben in het Ventilus-dossier, gaat alles naar goede doelen waaronder het kinderkankerfonds.” Bij de oprichting van het burgerplatform werd advocaat Igor Rogiers onder de arm genomen.
Geen draagvlak
De succesvolle actie toont dat het project heel gevoelig ligt in de regio. “Onze vzw werd opgericht door 13 personen, maar 1.800 streekgenoten schreven zich al in op onze nieuwsbrief en mailinglijst. 2.000 pakketten verkopen in een straal van 20 kilometer rond de afrit van de E403 in Lichtervelde, bewijst dat er duidelijk geen draagvlak is voor het bovengrondse voorstel. We kregen van bijzonder veel mensen positieve commentaar. En het is duidelijk dat niemand staat te springen voor de hoogspanningsverbinding, het ondergrondse alternatief is de toekomst.”

Geef een antwoord