Overhandiging suggesties aan de burgemeesters van Izegem, Ardooie, Lichtervelde, Wingene, Torhout, Oostkamp en Zedelgem.

Overhandiging suggesties aan de burgemeesters van Izegem, Ardooie, Lichtervelde, Wingene, Torhout, Oostkamp en Zedelgem.

Betreft: belangrijke uitnodiging voor 19 juni om 14u / suggestieformulieren

Beste buurtbewoner van de E403,

Wij wensen jullie alvast te bedanken voor jullie massale steun en medewerking bij het verzamelen van suggesties in het kader van het eerste participatiemoment in het Ventilusproject.

Het is duidelijk dat er een divers en groot aantal betrokkenen zijn: landbouwbedrijven en andere bedrijven, handelszaken, gezinnen, landschap en natuur.

Allen met gigantische bezorgheden ten aanzien van het Ventilus project. Bezorgdheden waar noch Elia, noch onze Vlaamse overheid bij hebben stil gestaan.

Het is belangrijk dat we ons blijven verenigen, dat we onze stem veelvuldig kunnen laten horen, opdat onze terechte bezorgdheden worden meegenomen in het verdere onderzoek.

Uit veel persoonlijke gesprekken en tijdens de verschillende momenten waar we bijstand verleenden bij het invullen van de suggesties, hebben we gehoord dat er veel vragen zijn. Ook veel ongeloof, grote onzekerheid en stress.

Om gewicht te geven aan onze stem als burgers, hebben we een uitnodiging gestuurd naar de burgemeesters en schepenen van Izegem, Ardooie, Lichtervelde, Wingene, Torhout, Oostkamp en Zedelgem. Het doel is om op 19 juni hun politieke steun te vragen tegen de plannen van Elia en de Vlaamse overheid.  Het advies dat de gemeenten deze maand dienen te geven aangaande het Ventilus project, zal de stem van alle betrokken partijen meedragen voor wie het project een bedreiging is voor hun leefbaarheid.

Het zou fijn zijn om samen massaal aanwezig te zijn om onze bezorgheden kracht bij te zetten. Samen met het buurtplatform van Zedelgem, nodigen we jullie daarom uit om er bij te zijn op woensdag 19 juni om 14u in hoeve Vandewege, Beverenstraat 73, 8850 Ardooie.

Daar zullen we in aanwezigheid van de pers overgaan tot de overhandiging van al onze suggesties aan de burgemeesters.

We kijken alvast uit naar jullie komst.

We doen hierbij ook nog eens een warme oproep om ingevulde suggestieformulieren te blijven afgeven bij de mensen van het platform, per mail op BurgerplatformLeefbaarE403@gmail.com of in de brievenbus van Wallecan Tuinmachines, Sprietstraat 16, 8750 Zwevezele.  Dit kan nog uiterlijk tot 27 juni.

 

Hartelijke groeten,

het Burgerplatform Leefbaar E403